جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
اهمیت مدیریت استعداد + 7 روش اثربخش مدیریت استعداد

اهمیت مدیریت استعداد + 7 روش اثربخش مدیریت استعداد

اعضای تیم شما نقش مهمی در موفقیت کلی کسب‌وکار شما دارند. مدیریت استعداد اثربخش یک ضرورت است تا اطمینان حاصل کنید که سازمان شما افراد مناسبی برای رشد و شکوفایی دارد.

چه به دنبال ایجاد یک استراتژی مدیریت استعداد باشید، و چه به دنبال بهینه‌سازی استراتژی‌ای که هم‌اکنون دارید، درک مدیریت استعداد می‌تواند به شما در ایجاد یک استراتژی موفق کمک کند.

 

مدیریت استعداد چیست؟

مدیریت استعداد شامل استراتژی‌ها، فرآیندها و ابزارهایی است که یک سازمان برای استخدام، جذب، آنبوردینگ، توسعه و حفظ و نگهداشت کارکنان استفاده می‌کند. کارکنان هر شرکتی قلب آن شرکت هستند و به طور قابل توجهی به فرهنگ سازمانی، همکاری تیمی، بهره‌وری، رشد درآمد، رضایت مشتری و سایر زمینه‌های حیاتی کسب‌وکار کمک می‌کنند. به همین دلیل، مدیریت استعداد برای دستیابی به اهداف استراتژیک بلندمدت کسب‌وکار ضروری است.

عناصر مدیریت استعداد شامل موارد زیر است، که البته محدود به اینها نمی‌شود:

  • برنامه‌ریزی استراتژیک نیروی کار
  • جذب استعداد
  • استخدام
  • آنبوردینگ
  • حفظ و نگهداشت
  • آموزش و توسعه
  • مدیریت عملکرد
  • جبران خدمات و مزایا
  • تحلیل داده‌ها
  • برنامه‌ریزی جانشین‌پروری

اهمیت مدیریت استعداد + 7 روش اثربخش مدیریت استعداد

 

با توجه به وسعت و اندازه شرکت و ساختار سازمانی، افراد مختلفی مسئول مدیریت استعداد هستند. مثلاً در یک شرکت کوچک، ممکن است صاحب کسب‌وکار خودش روی مدیریت استعداد نظارت داشته باشد، اما در کسب‌وکارهای بزرگتر معمولاً تیم‌های مدیریت استعداد و منابع انسانی گسترده‌ای برای این کار در نظر گرفته می‌شود. این تیم‌ها معمولاً شامل متخصصان منابع انسانی، مسئولین استخدام‌، مدیران جذب استعداد و متخصصان یادگیری و توسعه هستند.

صرف نظر از اندازه‌ی سازمان، همسویی استراتژی مدیریت استعداد با اهداف کلی کسب‌و‌کار و انتظارات رهبری در سراسر شرکت، کلید موفقیت است.

 

7 روش اثربخش مدیریت استعداد در کسب‌و‌کار

نظرسنجی گارتنر از 400 رهبر ارشد کسب‌و‌کار نشان داد که مسائلی مثل استخدام و حفظ و نگهداشت اولویت اصلی کسب‌وکارها در سال 2024 است. استراتژی مدیریت استعداد یک سازمان می تواند به طور قابل توجهی بر موفقیت کلی کسب‌وکار تأثیر بگذارد.

 

1. شایسته‌ترین استعدادها را انتخاب کنید

یک طرح جامع مدیریت استعداد شامل یک برند کارفرمایی جذاب و استراتژی‌های نوآورانه برای جذب استعدادهای برتر است. با بیان یک داستان جذاب از طریق کانال هایی که اعضای تیم بالقوه با برند شما تعامل دارند، سازمان شما می تواند توجه افراد واجد شرایطی را که برای کمک به موفقیت شرکت شما انگیزه دارند، جلب کند.

از سوی دیگر، اگر استراتژی مدیریت استعداد سازمان شما روی برندسازی و آنچه که تیم‌تان باید به کارکنان ارائه دهد تمرکز نداشته باشد، ممکن است برای جذب استعدادهای برتر – به خصوص در چشم‌انداز رقابتی امروزی، دچار مشکل شوید.

همچنین، در کانال‌های مختلف روی نام تجاری خود، شرح مشاغل، محتوای شبکه‌های اجتماعی و …. تأکید کنید.

اطلاعاتی که باید هنگام تبلیغ نام تجاری خود برجسته کنید می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ماموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های تجاری
  • جوایز شرکت، افتخارات، و داستان موفقیت کارکنان
  • گزینه‌های کار از راه دور و منعطف
  • مسیرهای شغلی و فرصت‌های توسعه استعداد
  • اقدامات مسئولیت اجتماعی شرکت و خدمات اجتماعی
  • جزئیات تعهد شرکت به تنوع، برابری و همه‌پذیری  (DEI)

2. فرایند استخدام و آنبوردینگ را ساده کنید

داشتن فرآیندی یکپارچه برای گرد هم آوردن اعضای تیم جدید برای موفقیت استراتژی مدیریت استعداد بسیار مهم است.

بر اساس گزارشی از Greenhouse، 58 درصد از کارجویان انتظار دارند که طی یک هفته یا کمتر از  نتیجۀ درخواست شغلی خودمطلع شوند. این گزارش نشان می‌دهد که 60 درصد افراد معتقدند که شرکت‌ها باید تجربه استخدام را بهبود بخشند. اگر مراحل مسیر استخدام وقت‌گیر یا بی‌نظم باشد، ممکن است افراد این روند را رها کرده و در جای دیگری به دنبال کار بگردند.

در غیاب فرآیندی اثربخش، پر کردن موقعیت‌های شغلی خالی و شکاف‌های مهارتی بیشتر طول می‌کشد، که می‌تواند خطراتی مانند کاهش بهره‌وری، فشار بر اعضای تیم و ناامید کردن مشتریان را در پی داشته باشد.

برای ساده‌سازی استخدام و آنبوردینگ، یک فرآیند استاندارد را پیاده‌سازی‌کنید تا مراحل خاصی که ممکن است تکمیل دستی آن زمان‌بر باشد، خودکار انجام شود.

برخی از راهکار‌هایی که می‌تواند مراحل را ساده یا خودکار کند عبارتند از:

  • ساده کردن فرآیند درخواست شغل با استفاده از هوش مصنوعی
  • تشویق به استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن همراه با کدهای QR
  • متمرکز کردن برنامه‌ها یا پیشنهادها با استفاده از  ATS
  • خودکارسازی غربالگری اولیه با ابزارهای سنجش استعداد
  • پیاده‌سازی نرم‌افزار زمان‌بندی مصاحبه
  • ایجاد کارت امتیازی مصاحبه برای ارزیابی همه داوطلبان در مقیاس عینی

 

اهمیت مدیریت استعداد + 7 روش اثربخش مدیریت استعداد

 

3. توسعۀ کارکنان برای رفع شکاف‌های مهارتی

تشویق کارکنان به یادگیری و توسعه مهارت‌های خود یک فرآیند مستمر است که پس از آنبوردینگ نیز  ادامه دارد. سازمان‌هایی که دارای استراتژی‌های اثربخش مدیریت استعداد هستند، طیف وسیعی از منابع توسعه استعداد را به کارکنان خود ارائه می‌کنند.

منابع توسعه می‌تواند شامل یک مرور کلی از مسیرهای شغلی موجود در سازمان، کمک هزینه شرکت در رویدادهای توسعه حرفه‌ای، ارزیابی عملکرد یا جلسات مربی‌گری، و دسترسی به دوره‌ها، منابع یادگیری مفید باشد.

با تشویق کارکنان برای اختصاص زمانی به یادگیری و توسعه، می‌توانیم انگیزۀ اعضای تیم را حفظ کنیم و اطمینان پیدا کنیم که مهارت‌های آنان همزمان با تغییرات دنیای کار  به‌روز باقی می‌ماند. وجود یک رویکرد استراتژیک برای توسعه استعدادها همچنین به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با تغییر اولویت‌های کسب‌وکار و انتظارات مشتری، شکاف‌های مهارتی را به شکل اثربخش‌تری پر کنند. تحقیقات TalentLMS و انجمن مدیریت منابع انسانی (SHRM) نشان داد که از بین مدیران منابع انسانی مورد بررسی، بیش از 50% می‌گویند که شرکت‌هایشان با شکاف مهارتی مواجه است و نیمی از آن‌ها با آموزش کارکنان موجود به رفع آن می‌پردازند.

 

4. افزایش انگیزه و حفظ و نگهداشت اعضای تیم

زمانی که سازمان یک استراتژی اثربخش را به کار می‌گیرد تا کارکنان شایسته‌ای را جذب کند که ارزش‌هایی همسو با ارزش‌های شرکت دارند، اعضای تیم انگیزۀ بیشتری خواهند داشت. این موضوع به نوبۀ خود به ایجاد نتایجی مثبت در کسب‌و‌کار کمک می کند. در واقع، تحقیقات مک‌کینزی نشان می‌دهد که 70 درصد از کارکنان مورد بررسی به شدت معتقدند که هدف‌شان با کارشان تعریف می‌شود، به این معنی که افراد می‌خواهند برای شرکت‌هایی کار کنند که به ارزش‌ها و مأموریت آن باور دارند.

همچون توسعه استعدادها، حفظ دلبستگی شغلی کارکنان یک فرآیند مستمر است. اگر کارکنان احساس کنند که دلبسته و باانگیزه نیستند، ممکن است به دنبال فرصت‌هایی دیگر در جای دیگری بگردند که منجر به کاهش ماندگاری آنها می‌شود.

اقدامات زیر را در نظر بگیرید تا قدردانی خود را به اعضای تیم  نشان دهید و به افزایش انگیزه آنان کمک کنید:

  • توزیع نظرسنجی های تعامل و پاسخگویی به بازخورد
  • قدردانی از اعضای تیم را به خاطر مشارکت و زحمات‌شان
  • تشویق مدیران به گفتگوهای یک‌به‌یک با هر یک از اعضای تیم
  • فراهم کردن فرصت‌های‌آموزشی و مربی‌گری
  • ارائه گزینه‌های کار از راه دور و منعطف
  • میزبانی جلسات دپارتمان همراه با پرسش و پاسخ
  • کاهش زمان جلسات

5. افزایش رضایت و وفاداری مشتریان

داشتن تیمی متشکل از کارکنان متعهد و باانگیزه می‌تواند تأثیر مستقیم و مثبتی بر توانایی شرکت برای جلب رضایت و وفاداری مشتریان داشته باشد. بر اساس تحقیقات جهانی IDC، 85 درصد از پاسخ‌دهندگان موافق هستند که بهبود تجربه کارمندی و دلبستگی شغلی بیشتر منجر به تجربه بهتر مشتری، رضایت بیشتر و درآمد بالاتر برای سازمان می‌شود.

اگر سازمان شما با کمبود نیروی کار مواجه است یا کارکنان به دلیل استراتژی‌های مدیریتی ناکارآمد سازمان را ترک کرده‌اند، ممکن است یک تجربۀ ناامیدکننده برای مشتریان ایجاد کنید. این موضوع تآثیری منفی بر رضایت و وفاداری مشتریان خواهد داشت، زیرا گزارشی از Zendesk نشان داد که 61٪ از مشتریان پس از یک تجربه منفی با یک شرکت، سراغ شرکت رقیب می‌روند.

 

اهمیت مدیریت استعداد + 7 روش اثربخش مدیریت استعداد

 

6. افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها

هنگامی که یک سازمان فرآیندهای مدیریت استعداد را ساده می‌کند و تیمی از کارکنان شایسته و باانگیزه را دور هم جمع می‍‌کند، می‌تواند کارایی را بهبود ببخشد و هزینه‌های عملیاتی را کاهش دهد. و با توجه به تورم بالا و صحبت از رکود احتمالی، بهینه‌سازی هزینه ها اولویت اصلی منابع انسانی، مدیران استعداد و رهبران کسب و کار است.

برای به حداکثر رساندن کارایی و صرفه‌جویی در هزینه، به طور منظم معیارهای مربوط به تلاش های مدیریت استعداد خود را ردیابی و تجزیه و تحلیل کنید. انجام این کار می‌تواند به شرکت شما کمک کند تا در شناسایی روندها و زمینه‌های بهبود، تصمیماتی مبتنی بر داده اتخاذ کند. استفاده از داده‌ها همچنین به تیم‌های مدیریت استعداد کمک می‌کند تا بینشی شفاف از عملکرد کلی به رهبران کسب‌وکار ارائه دهند.

برخی از معیارها برای ردیابی عبارتند از:

  • مدت زمان کل برای پر کردن نقش‌ها یا پروژه‌های باز
  • زمان صرف شده در هر مرحله از استخدام
  • کل هزینه هر استخدام
  • هزینه هر کانال استعدادیابی
  • نرخ نگهداشت و خروج کارکنان
  • رضایت و مشارکت اعضای تیم
  • هزینه‌های آموزشی و توسعه شغلی
  • سرمایه‌گذاری، استفاده و بازگشت سرمایه در نرم‌افزار مدیریت استعداد
  • عملکرد فرد و واحد
  • عملکرد کلی کسب‌و‌کار

7. حمایت از نیروی کار و چابکی سازمانی

در سال‌های اخیر  و طی اتفاقاتی مثل همه‌گیری کووید 19، استعفای بزرگ و نگرانی‌های مربوط به رکود اقتصادی قریب‌الوقوع، رهبران منابع انسانی و استعدادها مجبور شده‌اند به سرعت خود را با تغییرات مهم در بازار استعداد وفق دهند. صرف‌نظر از شرایط اقتصادی، اگر سازمان شما یک استراتژی مدیریت استعداد اثربخش و قابل اندازه‌گیری داشته باشد – همراه با پتانسیل تکامل و تطبیق – می‌توانید در پاسخ به این مشکلات بهتر عمل کرده و از  چابکی سازمان پشتیبانی کنید.

شرکت‌های آینده‌نگر در اقدامات خود برای مدیریت استعداد، از راه‌حل‌های نوآورانه‌ای استفاده می‌کنند. برای مثال، به‌جای تکیه انحصاری بر کارکنان تمام‌وقت و حضوری، دورکاری را نیز پذیرفته و از مهارت‌های کارشناسان فریلنسر بهره می‌برند.

این کار می‌تواند به شما کمک کند شکاف های مهارتی را به طور موثرتری پر کنید و تیم خود را گسترش دهید. بر اساس گزارش Future Workforce Report در سال 2022، 85 درصد از مدیران استخدامی که از استعدادهای فریلنسر استفاده می‌کنند، می گویند که به توانایی شرکت خود در پاسخگویی به مشکلات و مسائل خارجی اطمینان دارند (در مقایسه با 69 درصد از افرادی که از این افراد استفاده نمی‌کنند.)

 

منبع: upwork.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

 

مقالات مرتبط

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.

Picture of نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

Picture of نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.