آیا میخواهید که یک رهبر عالی در سازمان خود باشید؟ آیا فکر می کنید که برخی رهبران کاریزماتیکتر از سایرین هستند؟
پاسخ به این سوالات هم ساده و هم گیجکننده است. با این حال، مهارتهای رهبری استثنایی چیزی است که رهبران بزرگ را از بقیه متمایز میکند. برخی رهبران ذاتاً آمادهی پذیرش چالشها هستند، در حالی که برخی دیگر با تجربه و زمان این مهارتها را به دست میآورند. شما در هر موقعیت شغلی که فعالیت میکنید، باید یاد بگیرید چگونه مهارتهای رهبری خود را در سازمان نشان دهید. در این مقاله نکاتی را به اشتراک می گذاریم که شما را در مسیر رهبری یاری میکند.
مهارتهای رهبری در محیط کار شامل کدام مهارتها هستند؟
مهارتهای رهبری مجموعهای از تواناییها، ویژگیها و رفتارهایی است که فرد را قادر میسازد یک تیم یا سازمان را بهشکلی اثربخش و در جهت دستیابی به یک هدف مشترک رهبری و مدیریت کند. رهبران شایسته از این مهارتها برای الهام بخشیدن و ایجاد انگیزه، ایجاد اعتماد، تسهیل همکاری و ایجاد یک محیط کاری مثبت و سازنده استفاده میکنند. مهارتهای رهبری برای موفقیت در هر صنعت یا حرفه ضروری هستند، زیرا افراد را قادر میسازند تا تغییرات را مدیریت کنند، چالشها را حل کنند و به اهداف خود دست یابند.
10 راه برای نشان دادن مهارتهای رهبری در محیط کار
فهرست زیر که توسط کارشناسان مدیریت عملکرد در Engagedly مطرح شده است، میتواند برای نشان دادن مهارتهای رهبری در سازمان به شما کمک کند:
1. ابتکار عمل را به دست بگیرید
رهبرانی که ابتکار عمل را به دست میگیرند، افرادی هستند که از ریسکهای حسابشده، کشف ایدههای جدید و تفکر خارج از چارچوب هراسی ندارند. آنها در شناسایی مشکلات و فرصتها فعالانه عمل میکنند و برای رفع آنها اقدام مینمایند.
بنابراین، تمایل خود را به انجام پروژههای جدید نشان دهید، پیشنهاداتی برای بهبود کارها ارائه کنید و برای انجام مسئولیتها تلاش بیشتری داشته باشید. چنین رهبرانی اغلب حلال همهی مسائل شناخته میشوند و به دستیابی به نتایج مدنظرشان متعهد هستند.
2.کنجکاو باشید
کنجکاوی یکی از مهارتهای رهبری در محیط کار است. اگر میخواهید مهارت رهبری خود نشان دهید، هر وقت که فرصتی پیدا کردید سؤال بپرسید. سوال پرسیدن نشاندهنده تعهد و اشتیاق شما به کارتان است. از هیچ پرسیدن سوالی در مورد کار خودداری نکنید؛ گاهی اوقات سؤالات میتوانند به ایدههای جذابی منجر شوند که به موفقیت سازمانی کمک میکنند.
3. عملکرد خوبی از خود نشان دهید
اگر می خواهید همکاران و مدیرانتان مهارتهای رهبری شما را ببینند، باید عملکرد بالایی داشته باشید. منظور از عملکرد خوب فقط رسیدن به اهداف تعیینشده نیست. بلکه باید از آن هم فراتر بروید! انجام کارهای بیشتر همیشه به شما کمک می کند تا از دیگران متمایز شوید. به این ترتیب مدیران شما بیشتر رویتان حساب کنند و برای کارهایی که نیاز به تلاش مضاعف دارند به شما رجوع خواهند کرد.
4. بهبود مستمر را فراموش نکنید
یکی از مهمترین مهارتهای رهبری در محیط کار یادگیری مستمر است. یک رهبر خوب هرگز از یادگیری دست نمیکشد. هر روز چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد. سعی کنید که از همهی اطرافیان خود یاد بگیرید. دنیا پر از نمونه و مثال است. از اشتباهات خود و همکارانتان درس بگیرید. از یادگیری استقبال کنید، چون همیشه یک مهارت جدید برای آموختن وجود دارد! داشتن یک مربی میتواند به شما کمک کند که رهبر بهتری باشید.
5. برای حل مشکلات از خلاقیت استفاده کنید
با ذهنیتی که پذیرای راهحلهای جدید و نوآورانه است، به مشکلات و چالش ها نزدیک شوید. رهبرانی که مسائل را با خلاقیت حل میکنند، میتوانند از نشانههای سطحی آن مسئله فراتر بروند و علت اصلی را شناسایی کنند. آنها در تجزیه و تحلیل دادهها، خلق ایدههای جدید و پیادهسازی راهحلهای موثر مهارت دارند.
برای نشان دادن مهارتهای حل مسئله خود، رویکردی مشارکتی داشته باشید و دیدگاهها و تخصصهای مختلف را برای حل مشکلات پیچیده گرد هم بیاورید. پذیرای بازخوردها باشید و رویکرد خود را در صورت نیاز تطبیق دهید. رهبرانی که میتوانند در حل مشکلات خلاقانه عمل کنند، به دلیل توانایی در ایجاد نوآوری و نتیجه گرفتن در موقعیتهای چالشبرانگیز، ارزشمند هستند.
6. ارتباطی اثربخش برقرار کنید
بر اساس یک نظرسنجی منتشر شده در recruiter.com، 33 درصد از کارکنان معتقدند که عدم ارتباط منجر به تضعیف روحیهی کارکنان میشود.
به عنوان یک رهبر، باید اهمیت برقراری ارتباط اثربخش با همکاران و مدیران خود را درک کنید. بیشتر اشتباهات در محیط کار به دلیل عدم برقراری ارتباط مناسب رخ میدهد.
با گوش دادن به افراد هنگام برقراری ارتباط، میتوانید روی همکاران و همتیمیهای خود تأثیر بگذارید. مطمئن شوید که همه نکتهای را که میگویید به درستی درک کردهاند.
7. روی نتایج تمرکز کنید
در محیط کسبوکار امروزی رهبران باید نتیجهمحور باشند. مهارتهای رهبری خود را با تعیین اهداف و انتظارات واضح، نظارت بر پیشرفت، و مسئول دانستن خود و تیمتان در قبال نتایج، به نمایش بگذارید. موفقیت ها را جشن گرفته و از شکستها درس بگیرید و برای رسیدن به اهداف خود از گرفتن تصمیمهای سخت نهراسید.
8. شبکهسازی کنید
برای تقویت مهارتهای رهبری خود، با رهبران کلیدی در سازمان یا خارج از آن شبکه بسازید یا با آنها ارتباط برقرار کنید. اگر با فردی از درون سازمان در ارتباط هستید، هر از گاهی با او جلسات غیررسمی برگزار کنید. زمانی که با مشکلاتی روبهرو میشوید که نمیتوانید حلشان کنید، از آنها کمک بگیرید. به دنبال یک مربی باشید که بتواند در صورت نیاز شما را راهنمایی کند.
همچنین، میتوانید به انجمنهای حرفه ای بپیوندید و در رویدادها یا سمینارها شرکت کنید تا با رهبران صنعت خود ارتباط برقرار کنید. این کار به شما کمک میکند تا ارتباطاتی عالی را شکل دهید و مهارتهای رهبری خود را بهبود ببخشید.
9. مربیگری کنید
مربیگری یکی از مهمترین مهارتهای رهبری در محیط کار است. که شامل هدایت و حمایت از اعضای تیم در توسعهی فردی و حرفهای آنها میشود. به عنوان یک رهبر، برای درک نقاط قوت و ضعف اعضای تیم خود و ارائه بازخورد، مشاوره و تشویق، وقت بگذارید. آنها را تشویق کنید تا با چالش های جدید روبهرو شوند، مهارتهای جدید بیاموزند و استعدادهای خود را شکوفا کنند. الگویی برای یادگیری و توسعه مستمر باشید و به رشد اعضای تیم خود علاقه واقعی نشان دهید.
10. تغییر را در آغوش بگیرید
تغییر یک امر ثابت در محیط کار است و رهبرانی که میتوانند آن را بپذیرند و بهسرعت با آن سازگار شوند، بسیار ارزشمند هستند. برای نشان دادن مهارتهای رهبری خود در این زمینه، ذهنیت رشدمحور را در خود پرورش دهید که تغییر را بهجای تهدید، فرصت میبیند.
پذیرای ایدهها و رویکردهای جدید باشید و تیم خود را تشویق کنید که همین کار را انجام دهند. در مورد روندهای صنعت، پیشرفتهای تکنولوژیکی و سایر عواملی که میتواند بر سازمان شما تأثیر بگذارد مطلع باشید و تغییراتی را پیشنهاد دهید که میتواند به نفع تیم یا کل شرکت باشد.
جمعبندی
رهبری به معنای تأثیر گذاشتن روی دیگران و ایجاد انگیزه در آنان برای رسیدن به یک هدف مشترک است. رهبری اثربخش در هر محیط کاری مستلزم ترکیبی از مهارتها، نگرشها و رفتارهای مناسب است. با ترکیب استراتژیهای مطرح شده در این مقاله، میتوانید الهامبخش دیگران باشید، به نتایج مورد نظرتان برسید و به ایجاد فرهنگ مثبت در محیط کار کمک کنید.
منبع: engagedly.com