جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
محیط کار مثبت

10 راه برای ایجاد محیط کار مثبت

یک محیط کار مثبت چگونه شکل می‌گیرد؟ می‌دانیم که هر محیط کار دارای یک فرهنگ سازمانی است – مجموعه‌ای مشترک از ارزش‌ها، باورها و نگرش‌هایی که سازمان شما را هدایت می‌کند. در حالی که برخی از فرهنگ‌های سازمانی به طور طبیعی توسعه پیدا می‌کنند، ایجاد هدفمند یک فرهنگ مثبت می‌تواند در تقویت روحیه و ایجاد یک سازمان موفق به شما کمک کند.
اگر فرهنگ سازمانی را به شانس بسپارید، ممکن است در چرخه‌ای از عادت‌های بد، برداشت‌های منفی و نیروی کاری که مدام در فکر ترک شغل است، گرفتار شوید.
اما فرهنگ کاری مثبت دقیقا چیست؟ و چگونه باید چنین فرهنگی را ایجاد کنیم؟ برای یافتن پاسخ این سوالات بسیار مهم، ادامه مطلب را بخوانید.

فرهنگ کاری مثبت چیست؟

به عبارت ساده‌تر، فرهنگ کاری مثبت، فرهنگی است که همکاری، بهره‌وری و رضایت را در بین کارکنان پرورش می‌دهد. این نوع فرهنگ می‌تواند حضور در محل کار را لذت‌بخش‌تر کند، که به نوبه خود در دراز مدت به کسب‌وکار شما کمک خواهد کرد.

چه عواملی بیش از همه بر فرهنگ شرکت تأثیر می گذارد؟

عوامل زیادی می‌توانند بر فرهنگ شرکت تأثیر بگذارند، اما تأثیرگذارترین آنها عبارتند از:
  • رهبری و مدیریت
  • ماموریت و ارزش‌های شرکت
  • مزایای شغلی
  • فرصت‌های رشد و توسعه

  چرا ایجاد یک محیط کار مثبت اهمیت دارد؟

یک محیط کار مثبت بر توانایی شما برای جذب، استخدام و حفظ استعدادهای برتر تأثیر می‌گذارد. و شاید مهم‌تر از آن، فرهنگ محل کار بر تعامل و بهره‌وری کارکنان نیز اثرگذار است – که نهایتاً هر دو بر موفقیت کسب‌وکار شما تأثیر می‌گذارند.
در واقع، 87 درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی BambooHR گفتند که فرهنگ سازمانی به طور قابل توجهی از اهداف تجاری آنها حمایت می‌کند.
اگر کارمندی به دلیل تأثیر منفی محیط کار بر روحیه‌اش هر روز نگران سر کار رفتن باشد، این موضوع ممکن است در بهره‌وری، کیفیت کار و تعامل با همکارانش منعکس شود. از طرف دیگر، یک محیط کار مثبت می‌تواند منجر به بهره‌وری، نوآوری و رشد کارکنان بیشتر شود.

مزایای فرهنگ سازمانی مثبت چیست؟

یک فرهنگ کاری مثبت می‌تواند مزایای زیادی برای سازمان شما به همراه داشته باشد، از جمله افزایش:
  • رضایت شغلی: کارکنان از کار کردن در شرکت‌هایی که روی رشد و رفاه حرفه‌ای آنها سرمایه‌گذاری می‌کند، احساس خوشحالی بیشتری می‌کنند و اگر احساس کنند صدایشان شنیده می‌شود، مدت بیشتری در آنجا باقی خواهند ماند.
  • حفظ و نگهداشت کارکنان: کارکنان بیشتر در شرکتی باقی می مانند که با آنها منصفانه رفتار می‌کند و ابزارها و منابع لازم را برای موفقیت در اختیارشان قرار می‌دهد. اگر آنها از شغل خود و افرادی که با آنها کار می‎‌کنند لذت ببرند، احتمال اینکه گزینه‌های شغلی دیگر را نیز بررسی کنند کمتر است.
  • افزایش بهره‌وری: کارکنانی که از کار خود لذت می‌برند و با همکاران خود ارتباط خوبی دارند، با سختکوشی بیشتری کار می‌کنند. سرمایه‌گذاری روی کارکنان همچنین می‌تواند آنها را برای کمک به موفقیت بیشتر مشتاق کند.
  • بهبود همکاری: یک محیط کار مثبت می‌تواند ارتباطات سالم را در بین کارکنان ترویج کند، و این امکان را به آنها امکان می‌دهد تا در پروژه‌ها همکاری کنند، بازخورد اثربخش ارائه دهند و به شکلی هماهنگ با یکدیگر کار کنند.
  • تقویت روحیه کارکنان: وقتی کارکنان در محل کار احساس انگیزه و خوشحالی می‌کنند، می‌توان نتیجه گرفت که روحیه‌ی بالایی دارند.
  • بهبود فرایند استخدام: ایجاد یک محیط کار مثبت می‌تواند وجهه‌ی شرکت شما را بهبود بخشد و شما را برای متخصصین بااستعدادی که به دنبال شغل هستند جذاب‌تر کند.

نحوه ایجاد یک محیط کار مثبت (10 مرحله)

10 راه برای ایجاد محیط کار مثبت

1. ارزش‌های شرکت را تعیین کنید

اولین قدم در ایجاد یک محیط کار مثبت، تعیین ماموریت و ارزش‌های شرکت و گنجاندن آنها در تمام کارهایی که شرکت شما انجام می‌دهد است. زمانی که رهبری شرکت به ارزش‌های سازمانی پایبند است، این ارزش‌ها می‌توانند پایه و اساس شرکت شما را بنا کنند و سازمان را به سمت موفقیت هدایت کنند.
نکته مهم: هنگام ایجاد ارزش‌های سازمانی، به آنچه که برای شرکت و افراد آن مهم است فکر کنید. نوآوری؟ پایداری؟ چه ارزش‌هایی شرکت شما را به سمت ماموریت خود سوق می دهد و کارکنان به خاطر وجود کدام ارزش‌ها در سازمان باقی مانده‌اند؟

2. ارتباط و همکاری را تقویت کنید

ترویج ارتباط شفاف و صادقانه برای ایجاد یک محیط کار مثبت حیاتی است. با میزبانی یک ناهار تیمی و سایر رویدادهای کاری، کارکنان خود را تشویق کنید که یکدیگر را بشناسند و روابطی را بین خود شکل دهند.

3. انعطاف‌پذیر باشید

کارکنان نباید نگران عواقب مرخصی گرفتن برای مدیریت مسئولیت‌های شخصی خود باشند. ارائه‌ی انعطاف‌پذیری برای مواردی مثل دورکاری می‌تواند تعادل بهتری بین کار و زندگی آنان ایجاد کند و روحیه‌شان را بهبود بخشد.
انعطاف‌پذیری همچنین می‌تواند کارجویان بیشتری را به سازمان شما جذب کند، زیرا داوطلبین بیش از پیش انعطاف‌پذیری را در جستجوهای شغلی خود در اولویت قرار می‌دهند.

4. تنوع، برابری، و همه‌پذیری را ترویج دهید.

با ایجاد تنوع، برابری و همه‌پذیری در اصول کسب‌وکار خود، یک محیط کار مثبت ایجاد کنید. تنوع و همه‌پذیری را از طریق شیوه‌های زیر ارتقا دهید:
  • روش‌های استخدام متنوع را در فرآیندهای استخدام خود بگنجانید.
  • به تیم خود در مورد سوگیری ناخودآگاه آموزش دهید تا همه بتوانند سوگیری‌ها را تشخیص دهند و از نفوذ آن در فرهنگ محیط کار جلوگیری کنند.
  • یک برنامه آموزشی استراتژیک برای ایجاد محیط کاری فراگیر ایجاد کنید.

5. فرصت‌های رشد را فراهم کنید

ابزار و منابعی را که کارکنان برای یادگیری و توسعه نیاز دارند برایشان فراهم کنید. ارزیابی‌های منظم را انجام دهید تا مطمئن شوید که شما و افرادتان درباره‌ی مسیر پیش‌رو و چگونگی رشدشان در سازمان، هم نظر هستید.
همچنین می‌توانید فرصت‌های رشد را از طریق رویدادهای جذاب‌تری مانند «ناهار و یادگیری» یا «کارگاه‌ها» ارائه دهید.

6. با شفقت رهبری کنید

همدلی در محیط کار امروزی ضروری است. رهبران و مدیران همدل به کارکنان خود گوش می‌دهند و در مواقع چالش‌برانگیز از آنها حمایت می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود کارکنان احساس کنند دیده و شنیده می‌شوند، و با افزایش این حس قدردانی، وفاداری به شرکت نیز افزایش می‌یابد.

7. از تلاش کارکنان قدردانی کنید

قدردانی و پاداش دادن به کارکنان برای دستاوردهایشان می تواند باعث شود آنها احساس ارزشمند بودن داشته باشند. کارکنانی که برای تلاش‌های خود مورد قدردانی قرار می‌گیرند، اغلب احساس انگیزه و دلبستگی سازمانی بیشتری دارند.
قدردانی همچنین می‌تواند به پرورش فرهنگ کاری رقابتی و دوستانه کمک کند که خود می‌تواند منجر به افزایش عملکرد شود.
گرچه گفتن چیزهایی مثل «کارت عالی بود» یا «احسنت» می‌تواند کافی باشد، در اینجا به موارد دیگری برای قدردانی از سختکوشی کارکنان اشاره کرده‌ایم:
  • ارائه جوایز
  • معرفی کارمند منتخب ماه
  • تحسین هم‌تیمی‌ها
  • مرخصی بیشتر
  • مزایا

8. شفافیت داشته باشید

کارکنان متعهد تمام تلاش خود را برای سازمان شما انجام می‌دهند، و سزاوار ارتباطی شفاف و صادقانه هستند. شفافیت و صادق بودن در مورد عملکرد شرکت و تصمیمات کلیدی می تواند به شما کمک کند اعتماد آنها را جلب کنید و باعث شود آنها احساس کنند عضوی از تیم هستند.

9. اهدافی مشخص را تعیین کنید

اطمینان حاصل کنید که با بیان شفاف اهداف شرکت و دپارتمان، کارکنان آنچه را که از آنها انتظار می‌رود درک می‌کنند. هدف‌گذاری به کارکنان این احساس را می‌دهد که می‌دانند برای چه چیزی تلاش می‌کنند. آنها همچنین می‌توانند به شما در نظارت و پیگیری عملکرد کمک کنند.

10. بازخورد کارکنان را دریافت کنید

جمع‌آوری بازخورد منظم از کارکنان می‌تواند به شما در شناسایی و حل مشکلات موجود در شرکت کمک کند. همچنین به کارکنان اجازه می‌دهد دیده و شنیده شوند، که به نوبه خود می‌تواند به آنها احساس ارزشمند بودن در محیط کار را بدهد.
منبع: bamboohr.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

 

مقالات مرتبط

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.

Picture of نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

Picture of نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.