چگونگی افزایش بهرهوری کارکنان سوالی است که همیشه در ذهن رهبران است. اگر میخواهید که کارکنان شما بالاترین میزان بهرهوری را داشته باشند، این هشت مرحله را برای بهبود بهرهوری در محل کار دنبال کنید.
1.یک همسویی استراتژیک بین اهداف کارکنان و اهداف سازمانی ایجاد کنید
اهداف کارکنان را با اهداف کسبوکار همسو کنید تا به کارکنان خود کمک کنید که متوجه شوند چگونه کارشان در چارچوب جامعتری قرار میگیرد و به نتایج کمک میکند.
این کار بهرهوری را بهبود میبخشد زیرا کارکنان میدانند که کارشان چگونه بر یک هدف و مشارکت گستردهتر تأثیر میگذارد، و بهشان کمک میکند تا باانگیزه بمانند.
زمانی را اختصاص دهید تا برای بررسی اهداف سهماهه یا یکساله و اطمینان از هماهنگی کارکنان با این اهداف با آنها گفتگو کنید. به عنوان مثال، اگر هدف کسبوکار شما ورود به یک بازار جدید است، اهداف کارکنان را با آن هدف هماهنگ کنید.
از یک سیستم مدیریت عملکرد برای پیگیری و اندازه گیری اهداف و اطمینان از همسویی ثابت بین رهبری و کارکنان استفاده کنید.
2. شاخصهای کلیدی عملکرد را تعیین کنید
شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) را تعیین کنید تا برای کارکنان شفاف شود که پیرامون عملکرد فردی از آنها چه انتظاراتی دارید و چگونه به اهداف گستردهتر شرکت کمک میکنند.
انتظارات شفاف به این معنی است که کارکنان نقشها و مسئولیتهای خود را به خوبی درک میکنند. این موضوع ابهام را کاهش میدهد و به ترویج رویکرد متمرکز به عملکرد و کار کمک میکند.
به عنوان مثال، اگر هدف کسبوکار ورود به یک بازار جدید است، یکی از KPI ها میتواند تعداد لیدهای تولید شده باشد، که حجم مشتریان جدید بالقوه ای را که یک کارمند به شرکت میآورد، اندازهگیری میکند.
KPIها همچنین معیارهایی قابل اندازهگیری برای ارزیابی عملکرد فردی هستند زیرا بینشهایی کمی و کیفی را ارائه میدهند که ارزیابی میکند یک کارمند تا چه اندازه به هدف خود نزدیک شده است.
شاخصهای کلیدی عملکرد را اندازهگیری کنید و از این معیار برای ارزیابی نتایج عملکرد، ایجاد ارزیابیهای منصفانه و عینی، و ارائه ارزش در ارزیابی عملکرد، جلسات بازخورد، جلسات یکبهیک و بحثهای توسعه شغلی استفاده کنید.
3. سازوکارهای بازخورد کارکنان را پیادهسازی کنید
بازخورد منظم به اعضای تیم بینشی مفید درباره عملکردشان میدهد و زمینههایی را که در آنها موفق هستند و همچنین زمینههای نیازمند بهبود را آشکار میسازد. ارائه بازخورد به کارکنان کمک میکند تا انتظارات را بهتر درک کنند و آنها را قادر میسازد تا عملکرد خود را اصلاح کنند و در عین حال مهارتهای سخت و نرم خود را بهبود بخشند.
جلسات بازخورد همچنین به یادگیری و توسعه کمک میکند زیرا مسیری را برای رشد حرفهای کارکنان فراهم میآورد.
علاوهبر این، یا قدردانی مستمر از مشارکت افراد، کارکنان احساس ارزشمند بودن میکنند و انگیزه میگیرند تا بهترین عملکرد خود را داشته باشند.
از گفتگوهای بازخوردی برای بحث دربارهی تعیین هدف، برنامهریزی شغلی و برنامههای توسعه استفاده کنید.
4. فراهم کردن فرصتهای آموزش و توسعه
زمانی که کارکنان مهارتهای جدیدی را توسعه میدهند یا مهارتهای فعلی خود را بهبود میبخشند، در نقشهای روزمره خود مهارت بیشتری پیدا میکنند که به افزایش بهرهوری کارکنان کمک میکند.
با ارائه فرصتهای آموزشی و توسعه، به کارکنان کمک میکنید تا به رشد و توسعه حرفهای خود بپردازند. به عنوان مثال، شکافهای مهارتی را از طریق بازخورد مداوم شناسایی کنید، سپس یک مسیر یادگیری روشن ایجاد کنید که این شکاف را پر کند.
فراموش نکنید که برنامههایی را اجرا کنید که مهارتهای رهبری و توانمندسازی مدیران را توسعه میدهند تا بتوانید در توسعه حرفهای خودتان نیز سرمایهگذاری کنید.
5. ارزیابی عملکرد مستمر را اجرا کنید
کمی وقت بگذارید و به کارکنان خود نشان دهید که در دستیابی به kpiهای تعیین شده چگونه عمل کردهاند و اینکه چه نقشی در موفقیت کسبوکار دارند. انجام این کار به کارکنان شما کمک میکند تا متوجه شوند که چه تأثیری بر سازمان دارند، که به نوبه خود با افزایش عملکرد و دلبستگی شغلی همراه خواهد بود.
ارزیابی عملکرد را به شکل مستمر انجام دهید. در غیر این صورت، فرصت بزرگی را برای ارائه راهنمایی و هدایت کارکنان از دست خواهید داد. توصیه می کنیم ارزیابی عملکرد را حداقل هر سه ماه یکبار برگزار کنید.
از اطلاعاتی که هنگام تنظیم KPI، برگزاری جلسات بازخورد و یکبهیک به دست آوردهاید، استفاده کنید تا مبنایی را برای ارزیابی عملکرد فراهم کنید. هنگامی که از یک ابزار مدیریت عملکرد مانند نرمافزار مدیریت عملکرد سیمرغ استفاده میکنید، همه این اطلاعات در یک پلتفرم ذخیره میشوند و پیادهسازی ارزیابی عملکرد اثربخش و جامع کمک می کنند.
6. برنامههای سلامت کارکنان را فراموش نکنید
برنامههای سلامتی گزینههای بهداشتی و درمانی را در محل کار به کارکنان ارائه میکنند تا به آنها کمک کنند که علاوهبر کاهش استرس و جلوگیری از غیبت، احساس شادی، سلامتی و بهرهوری بیشتری داشته باشند.
استرس تأثیر قابل توجهی بر مشاغل دارد، به طوری که گالوپ حجم بالایی از استرس را در نیروی کار جهانی مشاهده کرد و مؤسسه استرس آمریکا اعلام کرد که 40٪ از کارکنان میگویند شغل آنها بسیار استرسزا است.
برنامههای سلامتی مثل ارائه عضویت رایگان در باشگاه ورزشی، یا کد تخفیف و … میتواند در ایجاد حس بهتر در افراد و افزایش بهرهوری کارکنان تأثیر بسزایی داشته باشد.
7. نیروی کار خود را از همه طیف افراد استخدام کنید
ایجاد یک کسبوکار متنوع و همهپذیر، محیط کاری را ایجاد میکند که در آن افراد احساس میکنند به آن تعلق دارند و به خاطر آنچه هستند مورد قدردانی قرار میگیرند. همۀ اینها به افزایش شادی، دلبستگی سازمانی و اعتماد کارکنان کمک می کند.
محیط کار سالم و متنوعی که طیف وسیعی از تجربیات را در خود جای داده از تفکر خلاق، نوآورانه و حل مسئله پشتیبانی میکند و به افزایش بهرهوری کارکنان کمک میکند.
در اینجا به چند نکته برای کمک به بهبود تنوع در محل کار اشاره کردهایم:
- جستجوی خود را هنگام جذب استعداد گسترش دهید تا گروههای متنوعی را استخدام کنید
- یک فرآیند کاربردی آسان و فراگیر طراحی کنید
- یک کمیته تنوع، برابری و همهپذیزی ایجاد کنید
- کارگاههای آموزشی با هدف آگاهی از تنوع یا جلسات آموزشی برای رهبران و مدیران ارشد برگزار کنید
8. بر تصمیمگیری مبتنی بر داده تمرکز کنید
بهترین راه برای افزایش بهرهوری کارکنان چیست؟ اینکه اطمینان یابید که کسبوکار شما با استفاده از دادهها تصمیم میگیرد نه از روی احساس!
وقتی بر اساس احساسات تصمیم میگیرید، ممکن است منجر به سوگیری در محل کار شود و تأثیر منفی قابل توجهی بر موفقیت کسبوکار شما داشته باشد.
هنگامی که از ابزار مدیریت عملکرد برای تعیین هدف استفاده میکنید، KPIهای شفافی را تعریف میکنید، در جلسات بازخورد کارکنان شرکت میکنید و فرصتهای آموزشی را فراهم میکنید، بینش و در نهایت دادههای ارزشمندی برای تصمیمگیری آگاهانه در مورد آینده سازمان خود در مقابل تکیه بر حدس و گمان و احساس درونی به دست میآورید.
منبع: 15five.com