5 مزیت ارزیابی 360 درجه‌ی عملکرد برای کارکنان

در یکی از مقاله‌های پیشین، به بررسی مزیت‌های ارزیابی 360 درجه برای مدیران پرداختیم؛ هم‌چنین بیان کردیم که چرا ارزیابی 360 درجه، روشی اثربخش برای پیشرفت فردی، توسعه‌ی کارکنان، رشد تیم‌ها و ارتقاء سازمان است. این مقاله، بر مزیت‌های فردی این روش از خودآگاهی تا توسعه‌ی مهارت‌های فردی، اشاره می‌کند.

5 مزیت ارزیابی 360 درجه‌ی عملکرد برای کارکنان

ارزیابی 360 درجه یک ابزار موثر برای ارزیابی عملکرد کارکنان است که شامل بازخورد از همکاران، مدیران، زیرمجموعه ها و خود کارکنان است. این روش به شما کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسید و بهبود عملکرد خود را در آینده تضمین کنید.  در اینحا به پنج مزیت این ارزیابی اشاره کرده‌ایم:

1- افزایش خودآگاهی در ارزیابی 360 درجه

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ارزیابی 360 درجه برای فردگیرنده‌ی بازخورد، افزایش خودآگاهی است. گزارشی که فرد بازخوردگیرنده دریافت می‌کند، نقاط قوت و زمینه‌های قابل بهبود( ضعف) آن‌‍ها را در بر می‌گیرد. در بازخورد 360 درجه، فرد نسبت به رفتارش، عملکردش و هم‌چنین تصور همکارانش  نسبت به خودش آگاهی می‌یابد. زمانی که فرد نمرات خودارزیابی خود را با نمرات ارزیابی همکارانش مقایسه می‌کند، درک عمیق‌تری از وضعیت فعلی خود پیدا می‌کند.

2- ارائه‌ی یک نمای متعادل با ارزیابی 360 درجه

در این نوع بازخورد، علاوه بر سرپرست فرد، دیگر افراد سازمان نیز به فرد بازخورد می دهند که این موجب می شود که فرد به یک دید کامل و متعادل‌تر از مهارت‌ها و رفتارهایش برسد.

پیشنهاد خواندنی: ارزیابی 360 درجه؛ خوب، بد، زشت

3- بهره‌برداری از نقاط قوت با ارزیابی 360 درجه

ارزیابی 360 درجه، ابزاری کلیدی برای شناسایی نقاط قوت کارکنان است. کشف و شناسایی این نقاط قوت، لازمه‌ی قدردانی از کارکنان و پیشرفت شخصی آنان است. لازمه‌ی برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی برنامه‌های آموزش و توسعه‌ی کارکنان نیز، شناسایی این نقاط قوت است. اگر کارمندی، در یک شایستگی خاص، توانمند باشد، با سرمایه‌گذاری روی آن نقطه‌ی قوت، می‌تواند به فردی سرآمد و حرفه‌ای در آن حوزه تبدیل شود که هم برای رشد حرفه‌ای وی و هم اثربخشی شرکت، اهمیت بالایی دارد.

5 مزیت ارزیابی 360 درجه‌ی عملکرد برای کارکنان

4- آشکارسازی نقاط تاریک با ارزیابی 360 درجه

با توجه به این‌که ارزیابی افراد در این نوع از بازخورد، توسط چندین ارزیاب مختلف صورت می‌گیرد، فرد به درک بهتری از نقاط کور شخصیتی و رفتارهای ناخودآگاهی که از خود بروز می دهد، خواهد رسید. کشف این نقاط کور، برای پیشرفت مستمر فرد ضروری است و به او این امکان را می‌دهد تا بر نیازهای آموزشی و توسعه‌ای خود تمرکز کند.

5- توسعه‌ی مهارت‌ها با ارزیابی 360 درجه

مهم‌ترین جنبه‌ی ارزیابی 360 درجه، این است که نقطه‌ی شروعی برای توسعه‌ی مهارت‌ها و رفتارهای جدید کارکنان تعریف می‌کند. فرآیند ارزیابی 360 درجه، با تدوین برنامه‌های آموزش و توسعه‌ی شخصی‌سازی شده، خودِ فرد بازخوردگیرنده را مالک فرآیند پیشرفت و توسعه‌ی خودش می‌کند.

این امر، مسئولیت‌پذیری فرد را افزایش داده و به او اجازه می‌دهد تا مسیر شغلی خود را مدیریت کند. هم‌چنین، زمانی که کارکنان نقش اصلی را در فرآیند ارتقاء و توسعه‌ی شخصی‌شان  ایفا می‌کنند، مشارکت‌شان نیز در فرآیند بازخورد افزایش می‌یابد.

منبع: explorance.com

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

 

مقالات مرتبط

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.

تصویر نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

تصویر نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.