جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

مزایای استقرار سیستم مدیریت عملکرد کارکنان

در سال‌های اخیر، سیستم‌های مدیریت عملکرد به سمت چابک‌تر شدن پیش رفته‌اند. بسیاری از سازمان‌ها نیز، در حال عبور از رویکرد سنتی ارزیابی‌های سالانه هستند. پس از شیوع کرونا و مواجهه با چالش‌های ویژه‌ی آن، مزایا و ویژگی‌های مدیریت عملکرد بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. در ادامه، برخی از مزایای مدیریت عملکرد را بررسی می‌کنیم و خواهیم دید که چگونه سیستم‌های جدید مدیریت عملکرد می‌توانند زندگی کاری کارکنان و عملیات کلی کسب‌و‌کار را دگرگون سازند.

مدیریت عملکرد چیست؟

به بیان ساده‌، مدیریت عملکرد به معنای تعامل و همراه شدن سازمان با کارکنان برای ارزیابی فعالیت‌ها و اقدامات آن‌هاست. به کمک مدیریت عملکرد، می‌توان نقاط قوت کارکنان را ارزیابی و نقاط ضعف آن‌ها را شناسایی کرد. اما مهم‌تر از ارزیابی، یافتن راه‌هایی برای کمک به کارکنان در رشد و توسعه آن‌هاست. مدیریت عملکرد – در صورتی که به شکل درست پیاده‌سازی و اجرا شود – ابزاری قدرتمند است که به کمک آن، از سویی مدیران می‌توانند تیم کاری خود را در بهترین شرایط عملکردی حفظ کنند و از سوی دیگر، کارکنان می‌توانند در محیط کاری خود عملکردی درخشان داشته باشند. نتیجه‌ی این هم‌افزایی مدیران و کارکنان، محیط کاری سالم‌تر، شادتر و با بهره‌وری بالاتر خواهد بود.

مدل سنتی مدیریت عملکرد، همان “ارزیابی سالانه” است؛ فرآیندی که در آن، جلساتی سالانه میان کارکنان و مدیران برای «بررسی عملکرد فرد در بازه‌ی یک‌ساله‌»، برگزار می‌شوند. طراحی این مدل مدیریت عملکرد به دهه‌ی 1970 میلادی برمی‌گردد و از آن زمان، تغییرات بسیاری در فضای کار روی داده است. به همین دلیل،  شرکت‌ها و سازمان‌ها رفته رفته در حال گذار از “ارزیابی عملکرد گذشته‌نگر” به سوی سیستم‌های مدیریت عملکردی سازنده‌تر و مستمر هستند.

ویژگی‌های مدیریت عملکرد چابک می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جلسات توجیهی (پایش و هماهنگی) هفتگی یا ماهانه
  • بازخوردهای مداوم
  • هدف‌گذاری و پایش مداوم پیشرفت
  • شناسایی فرصت‌های یادگیری و رشد

چرا مدیریت عملکرد مهم است؟

مدیریت عملکرد اهمیتی کلیدی در امکان استفاده‌ی بهینه از توانمندی‌های کارکنان دارد. همه‌جا شنیده می‌شود که باارزش‌ترین دارایی هر کسب‌و‌کار موفقی، کارکنان آن کسب‌و‌کار هستند. بدون داشتن کارکنانی با انگیزه و تعلق کافی، سازمان شما هرگز نخواهد توانست از تمامی ظرفیت‌های خود استفاده کند. سرمایه‌گذاری زمانی و مدیریتی مناسب در جهت رشد حرفه‌ای کارکنان، برای هر دو طرف سودآور خواهد بود.

در مطالعه‌ای که در سال 2017 توسط موسسه Deloitte انجام شد، مشخص گردید که 90 درصد از سازمان‌های شرکت کننده، پس از اعمال تغییراتی در سیستم مدیریت عملکرد خود، شاهد بهبود شاخص پیوند (کاری یا سازمانی) کارکنان بوده‌اند. مطالعاتی در سال‌های 2020 و 2021 نیز نشان داد که یکی از تغییرات کلیدی مورد انتظار کارکنان در محیط کار، تمرکز بر شادکامی کارکنان بوده است. توجه به فرآیند مربی‌گری و بازخورد مستمر در سیستم مدیریت عملکرد، می‌تواند نقش مهمی در حمایت از کارکنان و توجه به شادکامی آنان در مسیر رسیدن به اهداف سازمان ایفا کند.

مدیریت عملکرد چه مزایایی دارد؟

مزیت‌های کلیدی متعددی در پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریت عملکرد چابک وجود دارد که عبارتند از:

بهبود در احساس تعلق و انگیزه‌ی کارکنان

در پیش گرفتن رویکرد مستمر در مدیریت عملکرد، یعنی شما باید با صرف وقت و انرژی کافی از هم‌راستایی فعالیت‌ها و اقدامات کارکنان با اهداف سازمانی اطمینان حاصل کنید. در این صورت، کارکنان می‌توانند بهترین استفاده را از مهارت‌ها و نقش‌های خود داشته باشند. این موضوع، به نوبه‌ی خود، باعث بهبود رضایت شغلی و افزایش شانس دست‌یابی به اهداف موردنظر خواهد شد.

حفظ استعدادها و کارکنان کلیدی شرکت

در شرایطی که منابع انسانی ارزشمندترین سرمایه‌ی یک کسب‌و‌کار به شمار می‌آیند، یافتن روش‌هایی برای «حفظ و نگه‌داشت کارکنان»، امری حیاتی است. کارکنان درصورتی که بتوانند به‌طور مداوم در مسیر رسیدن به اهداف گام بردارند، احساس استقلال و انتخاب‌گری بیشتری می‌کنند و به همین دلیل، انگیزه‌ی بیشتری برای ماندن در کنار شما خواهند داشت.

شفافیت اهداف و انتظارات

استفاده از اهداف SMART در هدف‌گذاری، علاوه بر آن‌که مجموعه‌ای از اهداف مشخص و شفاف را پیش روی کارکنان قرار می‌دهد، فرصتی واقعی برای مشارکت آن‌ها در شکل‌گیری و تحقق این اهداف را نیز فراهم می‌کند. وجود اهداف «مشخص، شفاف و تعریف شده»، بدین معناست که کارکنان همیشه می‌دانند چه انتظاری از آن‌ها وجود دارد و در نتیجه، سازمان می‌تواند اطمینان داشته باشد که همه در حال انجام درست وظایف محوله هستند.

قابلیت موافقتنامه‌های عملکرد در نرم افزار سیمرغ، موجب شفاف شدن مسئولیت‌ها و انتظارات فرد می‌شود و میزان هم‌سویی اهداف فردی و سازمانی را در نظر می گیرد. این شفافیت، موجب افزایش تعلق سازمانی کارکنان خواهد شد، آن‌ها را در «مسیر توسعه» هدایت خواهد کرد و به آن‌ها انگیزه خواهد بخشید.

شناسایی فرصت‌های رشد و توسعه

اتخاذ رویکرد چابک در مدیریت عملکرد، به معنای امکان شناسایی آسان کارکنانی است که عملکرد مناسبی دارند و گزینه‌ی مناسبی برای ارتقاء هستند. علاوه بر سازمان، کارکنان نیز با استفاده از این ابزار کلیدی می‌توانند پیشرفت خود را تحلیل و ارزیابی کنند و حوزه‌ی کاری و توسعه‌ای مورد علاقه‌ی خود را تعیین نمایند. برگزاری منظم جلسات پایش و هماهنگی می‌تواند عاملی تسهیل‌کننده در ارزیابی مداوم پیشرفت‌ کارکنان باشد.

تعیین نیاز‌های آموزشی

یکی دیگر از مزایای کلیدی مدیریت عملکرد، امکان شناسایی نقاط ضعف کارکنان در حوزه‌هایی است که راهکارهای آموزشی برای پوشش آن نقاط ضعف، واقعاً کارگشا باشد. استفاده از روش هدف‌گذاری SMART نیز، به کارکنان کمک می‌کند تا خودشان این حوزه‌ها را شناسایی و در مورد نیازهای خاص آموزشی‌شان اظهارنظر کنند.

شناسایی خطرات بالقوه

زمانی که کارکنان عملکرد مناسب یا انگیزه کافی ندارند، سازمان با اتخاذ رویکرد صحیح می‌تواند دلایل این مشکلات را یافته و از کارکنان حمایت کند تا دوباره در مسیر درست قرار بگیرند. دلایل متعددی برای کاهش عملکرد یا بی‌انگیزگی کارکنان وجود دارد؛ از «مشکلات سلامت روان» گرفته تا «کار بیش از حد» و یا «چالش‌برانگیز نبودن اهداف». یک گفتگوی شفاف و صادقانه، می‌تواند اطلاعاتی در اختیار شما بگذارد که داده‌ها هرگز نمی‌توانند.

بهبود عملکرد کلی کسب‌و‌کار

تمامی مزیت‌هایی که مطرح شد، در نهایت منجر به «عملکرد بهتر در کلیت کسب‌و‌کار سازمان» خواهد شد. با استفاده از سیستم مدیریت عملکرد، کارکنانی که عملکرد درخشانی دارند کارشان را با کیفیت بیشتری انجام خواهند داد و انگیزه‌ی بیشتری برای انجام کارهای جدید و پیشرفت‌های بیشتر خواهند داشت. بنابراین، می‌توان گفت مدیریت عملکرد – زمانی که به درستی پیاده‌سازی و اجرا شود – می‌تواند ارزش قابل توجهی را برای کل سازمان شما به ارمغان بیاورد.

لینک منبع مقاله در وب‌گاه Ideagen

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

 

مقالات مرتبط

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.

Picture of نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

Picture of نیلوفر آهنگران

نیلوفر آهنگران

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.