7 راه برای کمک به کارکنان در پشت‌سر گذاشتن شکست کاری

شکست برای کارکنان و مدیران اتفاقی ناگوار است. ناامیدی و احساس شکست مدیران بابت چیزهایی مثل عقب ماندن از معیارها و پسرفت‌ در کار است، در حالی که کارکنان از ناامید کردن تیم‌شان احساس شکست می‌کنند. هنگامی که چنین اتفاقی رخ می‌دهد، مدیران و کارکنان باید برای پشت‌سر گذاشتن آن با یکدیگر همکاری کنند. پس با این هفت روش کلیدی آشنا شوید تا به کارکنان خود کمک کنید که بر شکست‌های کاری خود غلبه کنند.

1. احساسات خود را کنترل کنید

وقتی یک کارمند شکست را تجربه می‌کند، حس دردناکی را پشت‌سر می‌گذارد. چنین تجربه‌ای می‌تواند باعث ایجاد احساس رنجش، خشم، غم و شک و تردید نسبت به خود شود. اگر مدیران می‌خواهند به کارکنان کمک کنند تا بر شکست خود غلبه کنند، باید فضای امنی را برای آنان فراهم سازند.

اشتباهات می‌توانند منجر به ضرر و زیان‌هایی برای شرکت، عملکرد ضعیف و شکست تیم شوند. مدیران ممکن است در چنین مواقعی احساس ناامیدی و حتی عصبانیت کنند. وقتی این اتفاق میفتد، در اولین اقدام باید راهی پیدا کنید تا حس درماندگی و استیصال درون خود را آرام کنید و ناامیدی کارکنان را نیز تسکین دهید. 

برای پشت سر گذاشتن این احساس ناامیدی و شکست هرکاری که از دست‌تان برمی‌آید انجام دهید. وقتی ذهن‌تان کمی آرام شد، موقعیت را مجدداً ارزیابی نمایید و از دیدگاهی منطقی به راه‌حل‌هاِی ممکن فکر کنید. 

2.  فضایی برای بهبود و بازیابی کارکنان فراهم کنید

ممکن است کمی طول بکشد تا بتوانید این ناامیدی را پشت سر بگذارید، اما زمانی که این کار را انجام دادید، به یاد داشته باشید که کارمند شما ممکن است همچنان به زمان نیاز داشته باشد. آنها نه تنها حس ناامیدی ناشی از شکست را تجربه می‌کنند، بلکه سنگینی باری را که ناامیدی روی شانه‌شان گذاشته نیز حس می‌کنند. وقتی کارکنان شکست می‌خورند، باید خودشان را جمع‌وجور کنند، بنابراین به زمان نیاز دارند تا اوضاع را مرتب کنند.

طی این مدت فضایی را برای کارکنان خود فراهم کنید تا بتوانند با احساسات خودشان کنار بیایند. این فضا هم به شما و هم به آنها اجازه می‌دهد تا ذهن‌تان را آرام کنید و فکرهای سازنده‌تری داشته باشید. 

3. شنونده‌ی حرف‌هایشان باشید

هنگامی که شما و کارکنان حس بهتری پیدا کردید، وقت آن است که برای بحث و گفتگو دور هم جمع شوید. اطمینان پیدا کنید که کارکنان در طول جلسه احساس راحتی داشته باشند. آنها معمولاً از اولین گفتگوی پس از تجربه‌ی شکست می‌ترسند. مدیران باید با ایجاد یک محیط آرامش‌بخش و عاری از قضاوت، این نگرانی را از بین ببرند.

با پرسیدن سوالات ساده از کارکنان شروع کنید. به عنوان مثال، بپرسید که چه احساسی دارند. به یاد داشته باشید که هدف از پرسیدن این سوال‌ها کسب اطلاعات است، نه صرفاً به‌خاطر رسمیت و عرف. کارکنان مصنوعی بودن سوالات را به خوبی متوجه می‌شوند. 

وقتی که در مورد افکار و احساسات کارمند پرس‌وجو می‌کنید، سعی کنید که آرام و خونسرد باشید، تماس چشمی برقرار کنید و اجازه دهید که کارمند راحت صحبت کند. اگر نیاز بود در ذهن‌تان یادداشت‌برداری کنید، اما کار اصلی شما در این زمان این است که نگرانی و اضطراب کارمندتان را کاهش کند. اینکه بتوانند حرف‌هایشان را به راحتی و بدون ترس از انتقاد بیان کنند به آنها کمک بزرگی می‌کند. کارکنانی که هنگام صحبت کردن احساس راحتی دارند، به احتمال زیاد باز هم با شما در ارتباط خواهند بود. ایجاد یک رابطه خوب با کارکنان گامی بزرگ به سوی موفقیت تیمی است. 

پیشنهاد خواندنی: 12 پیشنهاد قابل اجرا برای مدیریت کارکنانی با عملکرد ضعیف

4. حمایت خود را نشان دهید 

پس از گوش دادن به صحبت‌های کارمند خود، وقت آن است که تعهد خودتان را برای کمک به آنها در دستیابی به اهداف‌شان نشان دهید. تنبیه کارکنان و انتقاد از کار آنها تنها تنش و ناامیدی بیشتری ایجاد می‌کند. بنابراین، با تشویق و حمایت مثبت به کارکنان خود انگیزه دهید.

برای کارکنان توضیح دهید که وظیفه شما این است که به آنها کمک کنید تا پتانسیل‌هایشان را شکوفا کنند. وقتی آنها به اهداف تعیین‌شده می‌رسند، هم برای خودشان ارزشمندتر خواهند بود و هم برای سازمان. اگر بتوانید حمایت و پشتیبانی خود را به‌گونه‌ای اثربخش ابراز کنید، حس اعتماد را ایجاد خواهید کرد. کارکنان باید بدانند که شما در کنارشان هستید و اگر شکستی را تجربه کردند، می‌توانند برای دریافت راهنمایی و حمایت به شما مراجعه کنند. 

7 راه برای کمک به کارکنان در پشت‌سر گذاشتن شکست کاری

5. برای بهبود شرایط وقت بگذارید 

یکی از روش‌های اصلی برای ابراز تعهد به موفقیت کارکنان، سرمایه‌گذاری زمان و منابع است. می‌توانید جلسات هفتگی یک‌به‌یک برگزار کنید. طی این جلسات، ببینید که کارمند کجای مسیر قرار دارد، در چه زمینه‌هایی نیازمند کمک و راهنمایی است، و چه منابعی می‌تواند به او کمک کند که پیش برود. 

اغلب به بیش از یک جلسه نیاز دارید تا به کارمندتان کمک کنید تا دوباره احساس ارزشمند بودن داشته باشد. اگر هفته‌ای یکبار این کار را انجام دهید، نشان می‌دهید که موفقیت حرفه‌ای آنها متعهد هستید. طوری ترتیب دهید تا کارکنان هر هفته دستاوردهای کوچکی داشته باشند و اعتمادبه‌نفسشان را دوباره پیدا کنند. 

6. موقعیت را از جوانب مختلف بررسی کنید 

حفظ تعامل مثبت با کارکنان پس از تجربه شکست بسیار مهم است، زیرا رفتارهای منفی می‌تواند شانس غلبه بر آن را کاهش دهد. با این حال، باید بررسی کنیم که چه چیزی اشتباه پیش رفته، و فرآیندها کجا به مشکل خورده و منجر به شکست شده است. این کار را پس از ایجاد یک رابطه دوستانه با کارکنان انجام دهید. آنها زمانی انتقادات شما را می‌پذیرند که بتوانند به عنوان یه راهنما بهتان اعتماد کنند. 

وقت بگذارید و علت اصلی شکست را همراه با کارمند پیدا کنید. هر دو طرف باید به این درک برسند که چرا تاکتیک‌ها جواب نداده‌اند و چه روش‌هایی می‌توانسته در دستیابی به موفقیت بهتر عمل کند. 

7. مسیر موفقیت آینده را ترسیم نمایید

گام نهایی، ایجاد گام‌هایی قابل اجرا برای دستیابی به موفقیت‌های آینده است. هنگامی که شما و کارمندتان متوجه شدید کجای کار را اشتباه رفته‌اید، وقت آن است که ببینید چه روش‌هایی برای حرکت به سمت پیشرفت بهتر جواب می‌دهند. 

تعیین کنید کدام مسیرها بهترین شانس موفقیت را به کارمند می‌دهد. البته نمی‌توان در یک جلسه به چنین نتیجه‌ای رسید. تشخیص بهترین راه پیشرفت به زمان و انرژی نیاز دارد.

سطح اعتماد به‌نفس کارمند خود را بسنجید، و ببینید که در کدام مسیر بیشتر احساس هیجان می‌کند و به او اجازه دهید تا هدایت مسیر را برعهده بگیرد. 
هنگام تصمیم‌گیری در مورد مسیر پیشرفت، در نظر بگیرید که چه منابعی در دسترس کارمند است، کدام مهارت‌های او نیاز به بهبود دارد و به انجام رساندن برنامه‌ها چقدر زمان می‌برد. 

منبع:blog.bernieportal.com

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.