ارتباط میان پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد

پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد دو جزء حیاتی مدیریت استعداد محسوب می‌شوند. گرچه این دو اغلب به عنوان فرآیندهای متمایزی در نظر گرفته می‌شوند، هم‌افزایی بین آنها می‌تواند نتایج قدرتمندی را برای سازمان‌هایی به همراه داشته باشد که به دنبال افزایش بهره‌وری، رضایت و بهبود عملکرد کلی کارکنان خود هستند.
در این مقاله می‌خواهیم تأثیر عمیق پیوند سازمانی کارکنان بر ارزیابی عملکرد و بالعکس را بررسی کنیم. سازمان‌ها می‌توانند با درک نقاط مشترک و تأثیر متقابل این دو مفهوم، فرهنگ تعالی، بهبود مستمر و توانمندسازی کارکنان را ایجاد کنند.

چرا پیوند سازمانی کارکنان اهمیت دارد؟ 

پیوند سازمانی چیزی فراتر از رضایت شغلی است. پیوند سازمانی زمانی وجود دارد که یک کارمند به شغل و سازمان خود تعهدی عاطفی دارد، و این احساس به انگیزه‌ی بالاتر، افزایش بهره‌وری و تمایل به انجام کار بیشتر منجر می‌گردد. چنین کارکنانی نقش خود را با تمام وجود ایفا می‌کنند، و مشتاق هستند که در دستیابی به مأموریت سازمان مشارکت داشته باشند. بنابراین، دارایی‌های ارزشمندی برای سازمان محسوب می‌شوند. 

ارتباط میان پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد

1. عملکرد قوی 

کارکنانی که پیوند سازمانی بالایی دارند در مقایسه با دیگر همکاران خود عملکرد بهتری نشان می‌دهند. زیرا آنها برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده یا فراتر رفتن از آنها احساس تعهد بیشتری دارند و هدفمند کار می‌کنند. همچنین، نسبت به سایر کارکنان وقت بیشتری به کار خود اختصاص داده و کار بیشتری نیز انجام می‌دهند. در واقع، بر اساس گزارش گالوپ در سال 2023، کسب‌وکارهایی که چنین کارکنانی دارند، 23% سودآورتر از سایر سازمان‌ها هستند. این شرکت‌ها همچنین شاهد کاهش 43% نرخ خروج و کاهش 81% غیبت از کار هستند. در نتیجه، به دلیل داشتن کارکنان باانگیزه و پرتلاش، نتایج بهتری می‌گیرند. 

2. مشارکت فعال 

پیوند سازمانی باعث ایجاد حس تعلق و رفاقت بین کارکنان می‌شود. در این نوع تیم‌ها تمایل بیشتری به همکاری، به اشتراک گذاشتن ایده‌ها و حمایت از یکدیگر وجود دارد.

3. سازگاری با تغییرات

کارکنان متعهد نگرش مثبتی نسبت به تغییر و چالش‌ها نشان می‌دهند. آنها سازگارتر و پذیرای ایده‌های جدید هستند و در زمان ایجاد تغییرات مشارکت سازنده‎‌ای دارند.

4. پذیرش ارزش‌های سازمانی 

این کارکنان خود را با ارزش‌ها و اهداف سازمان هماهنگ می‌کنند. آنها مأموریت سازمان و نقش خودشان در دستیابی به آن را به خوبی درک می‌کنند. به همین دلیل است که برای انجام وظایف خود بسیار مشتاق هستند. 

پیشنهاد خواندنی: پیوند سازمانی و تجربه کارکنان چه تفاوتی دارند؟

5. علاقه به رشد مستمر 

پیوند سازمانی اغلب باعث می‌شود که افراد به فکر رشد فردی و حرفه‌ای خود بیفتند. کارکنان متعهد همواره به دنبال فرصت‌هایی برای یادگیری و توسعه هستند.

6. ارائه خدمات عالی به مشتریان 

کارکنان برتر خدماتی استثنایی به مشتریان ارائه می‌کنند، و به این ترتیب باعث خوشنامی سازمان و افزایش وفاداری مشتری می‌شوند. بر اساس تحلیل گالوپ، این موضوع منجر به افزایش 10% در رضایت مشتری و افزایش 18% فروش محصولات و خدمات ارائه شده توسط شرکت می‌شود.

ارتباط بین ارزیابی عملکرد و پیوند سازمانی کارکنان 

ارتباط میان ارزیابی عملکرد و پیوند سازمانی کارکنان دارای ابعاد مختلفی است: 

ارتباط میان پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد

1. بازخورد و توسعه 

بازخورد یکی از مولفه‌های مهم پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد است. کارکنان متعهد بازخورد را به عنوان ابزاری برای بهبود مهارت‌های خود و مشارکت اثربخش در نظر می‌گیرند. هنگامی که بازخورد به‌طور سازنده ارائه می‌شود و با نیازهای آنان همسو می‌گردد، سطح بالاتری از پیوند سازمانی را ایجاد می‌کند.

در رابطه با ارزیابی عملکرد، بازخورد برای کارکنان ضروری است تا نقاط قوت خود را شناسایی کنند، و به آنها این امکان را می‌دهد تا درباره عملکرد خود بحث و گفتگو کنند، اهدافی برای خود تعیین نمایند و برنامه‌های توسعه را تدوین کنند. از آنجایی که وجود چنین برنامه‌ای نشان می‌دهد که سازمان در رشد حرفه‌ای کارکنان سرمایه‌گذاری کرده است، سبب افزایش پیوند سازمانی می‌شود. 

2. قدردانی و پاداش 

کارکنان متعهد همواره به دنبال این هستند که بابت دستاوردها و سختکوشی‌شان از آن قدردانی شود – که استحقاقش را نیز دارند. زمانی که از این کارکنان «ستاره» قدردانی می‌شود، انگیزه و اشتیاق بیشتری برای عملکرد بهتر پیدا می‌کنند.

سازمان‌ها اغلب برای قدردانی از کارکنان برتر خود، از ارزیابی‌های عملکرد استفاده می‌کنند. پاداش و قدردانی نه تنها موجب تکرار رفتار مثبت می‌شود، بلکه مشارکت کارکنان را نیز افزایش می‌دهد. کارکنانی که از تلاش‌هایشان قدردانی می‌شود، احساس ارزشمند بودن خواهند داشت و این امر باعث افزایش تعهد آنها به اهداف سازمان می‌شود.

3. همسویی با اهداف

کارکنان متعهد درک می‌کنند که اهداف و تلاش‌های فردی آنها چگونه در دستیابی به اهداف بزرگ سازمان نقش دارد. در همین راستا، ارزیابی عملکرد ابزار ارزشمندی برای اطمینان از همسویی عملکرد فردی با اهداف سازمانی است.

با تعیین انتظارات و اهداف عملکرد به‌صورت شفاف، سازمان‌ها می‌توانند یک همسویی قوی بین وظایف کارکنان و مأموریت استراتژیک سازمان ایجاد کنند. هنگامی که کارکنان ارتباط مستقیمِ بین عملکرد خود و دستیابی به این اهداف را می‌بینند، پیوند سازمانی آنان افزایش می‌یابد.

پیشنهاد خواندنی: پیوند سازمانی و تعهد سازمانی؛ تفاوت‌ها و عوامل تأثیرگذار

4. روابط مدیر و کارمند 

کارکنان متعهد اغلب روابط مثبت‌تری با مدیران خود دارند. این روابط بر پایه اعتماد، ارتباطات شفاف و محیطی حمایتگر ایجاد می‌شود. 

مدیران باید ارزیابی کارکنان را با ارائه بازخوردی انجام دهند که به آنها کمک می‌کند زمینه‌های نیازمند بهبود را شناسایی کنند. مدیران حامی و باملاحظه ارزیابی عملکرد را فرصتی برای رشد می‌بینند، نه صرفاً یک ارزشیابی.

5. بهبود مستمر 

کارکنان متعهد اغلب به دنبال راه‌هایی برای بهبود عملکرد خود و کمک به موفقیت سازمان هستند. ارزیابی عملکرد، سازوکاری ساختاریافته برای شناسایی زمینه‌های نیازمند بهبود و تعیین اهداف خاص برای توسعه فراهم می‌کند.

ادغام این دو می‌تواند راه را برای رشد و توسعه مستمر هموار کند. کارکنان متعهد این انگیزه را دارند که در ارزیابی عملکرد خود عالی به نظر برسند و بازخورد این ارزیابی‌ها پیوند سازمانی و تعهد آنها را برای رشد و پیشرفت افزایش می‌دهد.

استراتژی‌هایی برای مدیریت بهتر این ارتباط 

جهت دادن به ارتباط موجود میان پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد نیازمند یک رویکرد راهبردی و فکرشده است. در اینجا به استراتژی‌هایی کلیدی اشاره کرده‌ایم که می‌توانید آنها را در نظر بگیرید:

ارتباط میان پیوند سازمانی کارکنان و ارزیابی عملکرد

1. قدردانی از کارکنان برتر 

برای قدردانی از عملکرد خوب کارکنان، یک سیستم قدردانی و پاداش ایجاد کنید. این سیستم می‌تواند شامل تحسین شفاهی، یادداشت تشکر، قدردانی عمومی، گواهی یا نشان‌‌های کوچک قدردانی باشد. بنابراین، هم قدردانی رسمی را در نظر بگیرید و هم قدردانی‌های غیررسمی. اگر این قدردانی‌ها شخصی‌سازی شوند حتی بهتر نیز خواهد بود. 

علاوه‌بر قدردانی، برای عملکرد خوب کارکنان جوایزی نیز تعیین کنید. این پاداش‌ها هم می‌توانند به شکل مادی باشند (افزایش حقوق، کارت هدیه، بن خرید کالا) و هم غیرمادی (مرخصی، فرصت کار منعطف، توسعه حرفه‌ای و ...)

2. ارائه بازخورد منظم

بازخورد منظم را به عنوان فرآیندی مستمر انجام دهید، و آن را محدود به ارزیابی عملکرد سالانه ندانید. مدیران را تشویق کنید تا برای کمک به کارکنان و بهبود عملکرد آنان، بازخورد و مربی‌گری مستمر را در برنامه خود داشته باشند. اطمینان یابید که کارکنان شما این درک را دارند که بازخوردهای ارائه شده صرفاً برای انتقاد کردن نیست، بلکه راهی برای ارتقاء قابلیت‌های حرفه‌ای آنها است. 

3. اطمینان از شفافیت ارتباطات

ارتباطات شفاف را در سراسر سازمان ترویج کنید. اطمینان یابید که کارکنان اهداف، ارزش‌ها و انتظارات سازمان را درک می‌کنند. این شفافیت باعث تقویت تعامل می‌شود و تلاش‌های کارکنان را با اهداف سازمانی همسو می‌کند.

پیشنهاد خواندنی: ایجاد تعادل بین کار و زندگی؛ چگونه منابع انسانی می تواند از رفاه ذهنی و جسمی کارکنان حمایت کند

4. ارائه فرصت‌های توسعه حرفه‌ای 

فرصت‌هایی برای توسعه حرفه‌ای و افزایش مهارت ارائه کنید. کارکنان متعهد اغلب به دنبال بهبود خود هستند و حمایت سازمان در این زمینه باعث افزایش پیوند سازمانی آنان می‌شود. 

5. آموزش مدیران

مدیران را برای ارائه بازخورد اثربخش، حمایت از رشد کارکنان و ایجاد روابط مثبت آموزش دهید.

6. ارتقاء تعادل میان کار و زندگی 

اهمیت فراهم کردن رفاه کارکنان برتر و ایجاد تعادل میان کار و زندگی آنان موضوعی غیر قابل انکار است. داشتن کارمندی که پیش از این با انگیزه و متعهد بوده، و حالا انگیزه خود را از دست داده است، چیزی است که مطمئناً نمی‌خواهید برایتان اتفاق بیفتد. کارکنان خوب و متعهد در محیطی که به نیازهای آنان اهمیت می‌دهد شکوفا می‌شوند. بنابراین، ترویج فرهنگ تعادل میان کار و زندگی در سازمان ضروری است. 

جمع‌بندی

با درک چگونگی ارتباط و تلاقی پیوند سازمانی و ارزیابی عملکرد، سازمان‌‌ها می‌توانند انگیزه کارکنان و توسعه‌ی حرفه‌ای آنان را بهبود ببخشند و به موفقیت دست یابند. کارکنان متعهد تلاش خود را می‌کنند تا در ارزیابی‌ها عملکرد بهتری داشته باشند، و ارزیابی عملکرد موثر می‌تواند در افزایش پیوند سازمانی نقش مهمی ایفا کند. اگر این ارتباط جهت درستی بگیرد و به خوبی مدیریت شود، سازمان‌ها می‌توانند فرهنگی ایجاد کنند که رفاه کارکنان و تعالی سازمانی را در اولویت قرار می‌دهد و در نتیجه، شرایطی برد-برد برای تمامی ذینفعان ایجاد می‌شود. 

منبع: gethppy.com

نظرات و پیشنهاد های خود را برای ما ارسال نمایید.